Δραστηριοτητες Μαρτίου 2018

Η εαρινη επισκεψη του Oda sensei εχει ολοκληρωθει, ο sensei ειναι ηδη πισω στην Ιαπωνια και εμεις εχουμε μπροστα μας τον ερχομο της Ανοιξης, οπου μαζι με την φυση που ανθιζει ας επιτρεψουμε να ΄΄ανθισει΄΄ και η εξασκηση μας μεσα απο τις αγωνιστικες προκλησεις που υπάρχουν μπροστα μας στους επομενους μηνες.

Και τωρα αναλυτικα οι δρραστηριοτητες μας:

  1. Τακτικές προπονήσεις:

Προπονήσεις Kendo:

Πε 1, Δε 5, Τε 7, Πε 8, Δε 12, Τε 14, Πε 15,  Δε 19, Τε 21, Πε 22, Δε 26, Τε 28 & Πε 29.

Στις προπονησεις Δε 5/3 και Δε 26/3, φιλοξενουμε τον  Arai sensei

Στην προπονηση Πε 29/3, εξετάσεις Kendo 6-2 Kyu, για όσους πληρούν τις προυποθέσεις.

Ωράριο προπονήσεων: Δευτέρα και Πέμπτη 2000-2200 όλα τα επίπεδα, Τετάρτη 1900-2045 μονο bogu, dojo Νεου Ηρακλείου

Προπονήσεις Iaido:

Σα 3, Τρ 6, Σα 10, Τρ 13, Σα 17, Τρ 20, Σα 24,  Τρ 27 & Σα 31.

Στην προπονηση Σα 24/3, εξετάσεις Iaido 6-2 Kyu, για όσους πληρούν τις προυποθέσεις.

Ωράριο προπονήσεων –όλα τα επίπεδα- : Τρίτη, 2030-2200,  dojo Νέου Ηρακλείου, Σάββατο, 1700-1900, dojo Ψυχικού.

 Προπονήσεις Jodo:

Σα 3, Σα 10, Σα 17, Σα 24 & Σα 31.

Ωράριο προπονήσεων –όλα τα επίπεδα- : Σάββατο 1500-1700, dojo Ψυχικού.

Διευθύνσεις :

Dojo Νέου Ηρακλείου : Χελμού 7, Νέο Ηράκλειο,

Dojo Ψυχικού : Ελληνικό Εκπαιδευτήριο, Σχ. ΙΜ Παναγιωτόπουλου, Ν. Λύτρα 14, Ψυχικό.

ΠΡΟΣΟΧΗ για ολα τα τμηματα

Οι ωρες εναρξης επιβαλλεται να ειναι sharp. Αντιλαμβανομαι τυχόν δυσχερειες αλλα είναι πολυ σημαντικο να ειμαστε στην ωρα μας στην εναρξη της εξασκησης

  1. Ημερολόγιο Δραστηριοτήτωνενδιαφέροντος:

α.  Κυ 11/3/2018, Σεμιναριο Διαιτησιας Iaido, στην Αθηνα. Αφορά κατ΄αρχήν Iaido 4 dan και ανω. Ολες οι πληροφοριες εχουν δοθει τοσο για συμμετοχη ως ασκουμενων διαιτητων, οσο και για την συμμετοχη αγωνιζομενων για πρακτικη εξάσκηση των ασκουμενων.

β. Πα 16-Κυ18/3/2018, 12ο Thessaloniki Kendo Cup 2018 στην Θεσσαλονίκη. Περιλαμβανει εξετασεις kendo 1Kyu & 1-5 dan. Ολες οι σχετικές πληροφορίες, για το Cup εδω http://www.kendo.gr/index.php/el-gr/ για τις εξετασεις σας εχουν σταλει. Οι συμμετοχες εχουν κλεισει και δηλωθει, λεπτομεριες κινησης εχουν δοθει, τελικες λεπτομεριες θα δοθουν εγκαιρα.

Στ. Πα 20-Κυ 22 /4/2018, 11ο Πανελληνιο Πρωταθλημα Iaido 2018. Περιλαμβανει εξετάσεις Iaido 1 Kyu & 1-4 dan. Ολες οι πληροφοριες του πρωταθληματος εχουν δοθει, αναμενονται απαντησεις συμμετοχης σε αγωνες και εξετασεις μεχρι 10/3.

ζ. Σα 26-Κυ 27/5/2018, 6ο Athens Kendo Taikai 2018, στην Αθηνα. Περιλαμβανει εξετασεις kendo 1Kyu & 1-5 dan. Ολες οι σχετικές πληροφορίες, για το Cup εδω, http://athenstaikai.gr/ για τις εξετασεις θα σταλουν εγκαιρα.

η. Πα 14-Κυ 16/9/2018, 17 WKC 2018, στην Ιντσέον, Ν. Κορέα. Η Ελλάδα θα εκπροσωπηθεί από αντιπροσωπευτικη ομάδα, η διαδικασια επιλογής της οποίας βρίσκεται σε εξέλιξη. Ιδιαιτερη σημασία εχουν οι προπονησεις της Εθνικής, όπου η παρουσία των ενδιαφερομενων, αποτελει ουσιωδες κριτηριο επιλογης.

  1. ΣΥΝΔΡΟΜΕΣ ΕΟΚΙΝ 2018

Υπενθυμιζεται η απαίτηση τακτοποιησης των συνδρομων ΕΟΚΙΝ για το 2018 ηταν για το αργοτερο μεχρι Σαββατο 10/2. Οι συνδρομες εχουν κατατεθει στην ΕΟΚΙΝ και αναμενεται η παραλαβη των sticker τα οποια και θα σας διανεμηθουν μολις παραληφθουν. ΠΡΟΣΟΧΗ αν καποιοι δεν εχουν δωσει την συνδρομή τους οπαρακαλω να το κανουν ΑΜΕΣΑ, ουτως ωστε μεχρι τελος Μαρτιου να εχει ολοκληρωθει και για αυτους η διαδικασία. Υπενθυμιζεται η απαιτηση οικονομικης τακτοποιησης προς την ΕΟΚΙΝ για την συμμετοχη σε αγωνιστικες δραστηριοτητες και εξετασεις.

  1. Επισημάνσεις.

Στους επομενους μηνες θα υπαρξουν εξετασεις για αποκτηση βαθμων dan αλλα και βαθμων kyu. Η συμμετοχη στις εξετασεις αποτελει ενα στοιχειο της πορειας στην Ατραπό και ως εκ τουτου δεν πρεπει να αποφευγεται. Όμως η πάροδος του ελαχιστου χρονου παραμονης στον βαθμο, kyu η/και dan, δεν ειναι ικανος παραγοντας για την συμμετοχή. Ειναι ουσιαστικο ο ασκούμενος, που παρουσιαζεται στην εξεταση για την αποκτηση του επομενου βαθμού, να εχει βαδισει στο δυσβατο μονοπατι της εξασκησης  με συνεπεια και επιμονη. Χωρις αυτο η παρουσια στην εξεταση δεν εχει κανενα νοημα.

Ομοιως εχουμε μπροστα μας διαφορες αγωνιστικες δραστηριοτητες, οπου η συμμετοχη σε αυτες αποτελει ενα στοιχειο της πορειας στην Ατραπο. Ετσι λοιπον η συμμετοχη σε ατες δεν θα πρεπει να αποφευγεται αλλα να επιδιωκεται, παντα ομως μετα απο την καταλληλη προετοιμασια, μεσα απο την συνεπη και τακτικη συμμετοχή μας στην εξάσκηση

Το Kendo, το Iaido, το Jodo, συνιστούν Budo. Το Budo δεν ειναι μια απλη αθλητικη δραστηριοτητα η δραστηριοτητα αναψυχης, αλλα κατι πολυ βαθυτερο, πολυ ουσιαστικοτερο. Συνιστα ενα τροπο ζωης και καθημερινης συμπεριφοράς μεσα και εξω από το dojo, με το τεχνικο μερος να αποτελει το μεσο για την σφυρηλατηση και διαμορφωση του χαρακτηρα. Στο πλαισιο αυτο, οπως καθε μορφη Budo, ολα ξεκινουν και τελειωνουν με reiho, εθιμοτυπία, τροπο συμπεριφορας. Χωρις αυτο δεν υπάρχει Budo. Και αυτο δεν πρεπει να το ξεχναμε ποτέ !!!

  1. Η Ρήση του Μήνα

‘’Masakatsu Agatsu’’  (Η μεγαλυτερη νικη ειναι πανω στον εαυτο μου), UESHIBA Morihei, ιδρυτης Aikido.

Όλα τα υπόλοιπα στην εξάσκηση

勇気 名誉

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *