Τμήματα Αρχαρίων Iaido & Kendo – Φθινόπωρο 2013

Το φθινόπωρο είναι μία εποχή αλλαγών. Η φύση αλλάζει χρώματα και εικόνες καθώς ο χρόνος κυλάει ασταμάτητα. Ίσως η εποχή αυτή να είναι κατάλληλη για μία αλλαγή στην ζωή μας και η γνωριμία και εξάσκηση με την τέχνη του Ιαπωνικού Ξίφους, Iaido η/και Kendo, θα μπορούσε να αποτελεί μία τέτοια αλλαγή.
Έτσι λοιπόν θα ήθελα να σας ενημερώσω για τα νέα τμήματα αρχαρίων, Iaido & Kendo, τα οποία θα ξεκινήσουν, όπως κάθε χρόνο, το φθινόπωρο του 2013 στο Furyu Dojo Athens.
Συγκεκριμένα:
Α. Το τμήμα Αρχαρίων Iaido θα ξεκινήσει το Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2013. Οι προπονήσεις θα πραγματοποιούνται κάθε Σάββατο, από 1500-1700, στο dojo Ψυχικού (Ελληνικό Εκπαιδευτήριο, Σχολή Ι.Μ. Παναγιωτόπουλου, Ν. Λύτρα 14, Ψυχικό). Στο τμήμα αυτό μπορούν να συμμετάσχουν όσοι επιθυμούν να γνωρίσουν και να ασκηθούν στο Iaido, ανεξαρτήτως φύλλου και με ηλικία άνω των 20 ετών.
Στην έναρξη της εξάσκησης θα απαιτηθεί απλή αθλητική ενδυμασία και ένα ξύλινο ξίφος άσκησης, bokken. Μετά από περίπου δύο μήνες εξάσκησης οι ασκούμενοι στο τμήμα θα μπορούν πλέον να παρακολουθούν και τις προπονήσεις Iaido της Τρίτης, στο dojo του Νέου Ηρακλείου.
Β. Το τμήμα Αρχαρίων Kendo θα ξεκινήσει την Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2013. Οι προπονήσεις θα πραγματοποιούνται κάθε Δευτέρα και Πέμπτη, 1915-2015, στο dojo Νέου Ηρακλείου (Χελμού 7 Νέο Ηράκλειο). Στο τμήμα μπορούν να συμμετάσχουν όσοι επιθυμούν να γνωρίσουν και να ασκηθούν στο Kendo, ανεξαρτήτως φύλλου και με ηλικία άνω των 14 ετών (για τους κάτω των 18 ετών απαιτείται έγγραφη άδεια γονέα / κηδεμόνα).
Στην έναρξη της εξάσκησης θα απαιτηθεί απλή αθλητική ενδυμασία (για τις πρώτες προπονήσεις ξύλινο ξίφος άσκησης, shinai, θα διατίθεται από το dojo). Μετά από περίπου τέσσερεις μήνες εξάσκησης οι ασκούμενοι στο τμήμα αυτό θα ενσωματωθούν πλήρως στο κυρίως τμήμα, το οποίο ασκείται Δευτέρα και Πέμπτη 2030-2200 πάντα στο dojo Νέου Ηρακλείου.

Εάν λοιπόν υπάρχει ενδιαφέρον για την γνωριμία και εξάσκηση στην τέχνη του Ιαπωνικού ξίφους, Iaido η/και Kendo, μπορείτε να ενταχθείτε στα παραπάνω τμήματα και να αποκομίσετε τα οφέλη από την εξάσκηση στην πολεμική τέχνη που αντιπροσωπεύει, περισσότερο από κάθε άλλη, το πνευμα των πολεμιστών Samurai. Επιπρόσθετα τα τμήματα αυτά συνιστούν μία ευκαρία για παλαια μέλη του dojo, που σήμερα για διάφορυς λόγους έχουν διακόψει την εξάσκησή τους, να επανέλθουν στην ενεργό δράση..
Θα βοηθούσε ιδιαίτερα την οργάνωση της εξάσκησης των νέων τμημάτων η εκ των προτέρων ενημέρωση για την επιθυμία συμμετοχής σε αυτά. Για τον σκοπό αυτό αλλά και για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με τον Σπύρο Γ. Δροσουλάκη, spirosd@otenet.gr , κιν 6944674414.

Θα είναι χαρά μας να ασκηθούμε μαζί στην Ατραπό του Ξίφους στο Furyu Dojo Athens.

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *